Afise amplasate STRATEGIC.ro in RATB

Strategic.ro_RATB

22.10.2009 | Loredana Sandulescu
“Acces la educatie pentru grupuri dezavantajate” in tramvai si troleibuz

Sub mesajul “In scoala nu este loc pentru discriminare. Cunoaste-ma inainte sa ma judeci”, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (M.E.C.I.) a lansat, la inceputul lunii septembrie, o campanie de constientizare in cadrul programului “Acces la educatie pentru grupuri dezavantajate”.

Campania beneficiaza acum de sprijinul Regiei Autonome de Transport Bucuresti – RATB, prin intermediul careia, mesajul principal ajunge in rândul populatiei care circula cu tramvaiele 14, 19, 20, 24, 40, 45, 56 si pe liniile troleibuzelor 62, 65, 69, 73, 74, 76, 77, 93 si 97. Afisul va fi prezent in 7 dintre cele 26 de linii de tramvai si in 9 dintre cele 20 de linii existente pe troleibuz.

In perioada 5 – 26 octombrie 2009, toti calatorii ce vor circula pe aceste rute vor avea acces la informatia de pe un afis cu dimensiunea de 50/70 cm. O mare parte dintre acestea ajung in cartiere de la marginea orasului, lucru ce garanteaza o diseminare a mesajului tocmai catre grupuri care sunt vulnerabile sau dezavantajate.

Cumulata cu difuzarea afisului digital in statiile de metrou din Bucuresti, precum si in centrele comerciale din toata tara, prezenta afisului in mijloacele de transport RATB va completa numarul de persoane ce isi vor insusi mesajului campaniei.

Afisul contine imaginea copiilor dintr-o clasa la serbarea de final de an, prezenta si in spotul campaniei. Prin intermediul mastii, aceasta imagine evidentiaza diferenta … ce nu ar trebui sa se simta intre elevi. Ceea ce dorim sa transmitem este ca acesti copii, fie ca sunt ei de etnie roma, fie ca apartin altor grupuri vulnerabile, au probleme reale de integrare. Profesorii impreuna cu parintii au o responsabilitate foarte mare in integrarea sociala de mai târziu a copilului.”, explica Liliana Preoteasa, coordonator al Unitatii de Implementare a Programului si Director in cadrul M.E.C.I.
Alte materiale prin intermediul carora mesajul va ajunge la publicul sau tinta sunt: site-ul http://www.totilascoala.ro, blogul http://totilascoala.wordpress.ro, afisul, newsletterele, brosura “Amintiri din prima banca” si, bineinteles, spotul video “Aplauzele sunt pentru toti”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s