Ne promovam in RATB – ultima saptamana!

Bucureşti, 22 octombrie 2009

În Bucureşti, Programul „Acces la educaţie pentru grupuri dezavantajate” îşi face loc în tramvai şi în troleibuz

Sub mesajul „În şcoală nu este loc pentru discriminare. Cunoaşte-mă înainte să mă judeci”, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (M.E.C.I.) a lansat, la începutul lunii septembrie, o campanie de conştientizare în cadrul programului „Acces la educaţie pentru grupuri dezavantajate”.

Campania beneficiază acum de sprijinul Regiei Autonome de Transport Bucureşti – RATB, prin intermediul căreia, mesajul principal ajunge în rândul populaţiei care circulă cu tramvaiele 14, 19, 20, 24, 40, 45, 56 şi pe liniile troleibuzelor 62, 65, 69, 73, 74, 76, 77, 93 şi 97. Afişul va fi prezent în 7 dintre cele 26 de linii de tramvai şi în 9 dintre cele 20 de linii existente pe troleibuz.

Astfel, în perioada 5 – 26 octombrie 2009, toţi călătorii ce vor circula pe aceste rute vor avea acces la informaţia de pe un afiş cu dimensiunea de 50/70 cm. O mare parte dintre acestea ajung în cartiere de la marginea oraşului, lucru ce garantează o diseminare a mesajului tocmai către grupuri care sunt vulnerabile sau dezavantajate.

Cumulată cu difuzarea afişului digital în staţiile de metrou din Bucureşti, precum şi în centrele comerciale din toată ţara, prezenţa afişului în mijloacele de transport RATB va completa numărul de persoane ce îşi vor insuşi mesajului campaniei.

„Afişul conţine imaginea copiilor dintr-o clasă la serbarea de final de an, prezentă şi în spotul campaniei. Prin intermediul măştii, această imagine evidenţiază diferenţa … ce nu ar trebui să se simtă între elevi. Ceea ce dorim să transmitem este că aceşti copii, fie că sunt ei de etnie romă, fie că aparţin altor grupuri vulnerabile, au probleme reale de integrare. Profesorii împreună cu părinţii au o responsabilitate foarte mare în integrarea socială de mai târziu a copilului.”, ne explică Liliana Preoteasa, coordonator al Unităţii de Implementare a Programului şi Director în cadrul M.E.C.I.

Alte materiale prin intermediul cărora mesajul va ajunge la publicul său ţintă sunt: site-ul http://www.totilascoala.ro, blogul http://totilascoala.wordpress.ro, afişul, newsletterele, broşura „Amintiri din prima bancă” şi, bineînţeles, spotul video „Aplauzele sunt pentru toţi”.

„Vom continua campania de conştientizare şi suntem siguri că ne vom bucura şi de alte parteneriate de succes, ce vor conduce la diseminarea cât mai bună/ largă a mesajului”, a mai afirmat Liliana Preoteasa.

Pentru mai multe informaţii referitoare la campania “În şcoală nu este loc pentru discriminare”, vă rugăm contactaţi: Simona Bartiş – Specialist Relaţii Publice, Tel.: 0744 671 685, Email: simona.bartis@ldk.ro.

Pentru eventuale informaţii şi sesizări despre proiectele PHARE în România, contactaţi: cfcu.phare@mfinante.ro.

Pentru a avea acces la cât mai multe informaţii legate de campanie, vă rugăm vizitaţi: http://www.totilascoala.ro.

***
RATB deserveşte un număr de 1811 Kmp, dintre care 228 în zona urbană. Parcul auto conţine un număr de 2166 vehicule, dintre care 506 tramvaie, 306 troleibuze şi 1354 de autobuze. Pentru cetăţenii care circulă cu mijloacele de transport în comun, RATB a creat un număr de 162 linii de transport, dintre care 26 de tramvaie; 20 troleibuze şi 116 de autobuze. Aceste mijloace realizează un număr de 805 milioane de călătorii pe an. (sursa: http://www.ratb.ro)
SPER LDK_Poster 50x70

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s